De Troubadour

Speciaal voor de expositie Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog maakte troubadour en verteller Gery Groot Zwaaftink en zijn vrouw Petra Anne een voorstelling: Vestingstad Bredevoort in het nauw!

Hij neemt ook middeleeuwse muzikanten mee van De Blauwe Schuyt en diverse re-enactors van Compagnie Onversaegt Bredevoort. De helft van Noorder Art en videokunstenaar Ewout van Roon waren bij de voorstelling aanwezig.

Er is veel te beleven in Bredevoort!!

Soldatenpotje

Hoe mooi is dit!! Een soldatenpotje gegeten bij Bertram in het teken van Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog. Naar aanleiding van de expositie van Noorder Art in de Koppelkerk. Bertram is een eet- en drinkgelegenheid in een oude herbergachtige stijl. Opgericht in 1994 in een voormalig stadsboerderij uit 1704.

 
 
 

Ontdekkingen in Bredevoort

Ontdekkingen in Bredevoort! Geweldige lezing van Hans Piek in de Koppelkerk met o.a. de onthulling van de plaats van het Ambthuis voor de Kruittorenramp in 1646. Prachtige namen van de zes bastions: o.a. Treurniet, Onversaegt, Vreesniet. Meer info? Kom naar de Koppelkerk!

Videokunstenaar Ewout van Roon in Koppelkerk te Bredevoort.

Videokunstenaar Ewout van Roon heeft voor de expositie van Noorder Art in de Koppelkerk een video gemaakt over het gezamenlijke project “het vierluik van Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog”. In de kijkdoos is het kasteelproject van Ewout van Roon en Mineke Gravers te zien. De Duitse ondertiteling maakt het werk compleet. Prachtig gedaan Ewout! Alles is te zien in de Koppelkerk te Bredevoort tot 12 mei 2019.

Ewwout van Roon
 
 
 
 
 

Opening Expositie 80-jarige Oorlog in de Koppelkerk te Bredevoort

Op 15 maart 2019 werd in de Koppelkerk te Bredevoort de expositie over de 80-jarige oorlog op feestelijke wijze geopend. De belangstelling was groot. Prins Maurits, was in hoogst eigen persoon tot leven gewekt (Hans Piek) en verrichtte de officiële opening. Het door de vier schilders gemaakte vierluik werd daarbij onthuld. Hieronder enkele foto's.

De expositie is tot 12 mei te bezichtigen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bredevoort: Voorbereiding Noorder Art Expositie vordert.

De vier kunstenaars van Noorder Art hebben speciaal voor de expositie over de 80-jarige oorlog in Bredevoort een vierluik gemaakt. Dit vierluik wordt van een lijst en een frame voorzien. Nog even en dan is de expositie te zien in de Koppelkerk te Bredevoort.

Opening: 15 maart 2019 om 16.00 uur.

Homepage

Bredevoort

Expositie 80-jarige oorlog in de Koppelkerk te Bredevoort

Op 15 maart 2019 om 16.00 uur openen we de expositie met als thema: Bredevoort en de 80-jarige oorlog. De expositie wordt ingericht in de Koppelkerk te Bredevoort. De oorlog eindigde in 1648 met het tekenen van de vrede van Münster in de beroemde Friedenssaal in Münster.

Video kunstenaar Ewout van Roon maakt een reportage over Noorder Art voor de expositie in de Koppelkerk te Bredevoort. In een grote "kijkdoos" laat Ewout van Roon ook zijn creatie zien over de brand in het kasteel van Bredevoort.
Noorderart presenteert op de expositie een vierluik dat in gezamenlijkheid tot stand is gekomen.

De expositie wordt geopend op 15 maart om 16.00 uur.

Kunstuur

Wij hebben vier keer een kunstuur gehouden. Wij zijn de bezoekers heel dankbaar voor de belangstelling.

We hebben ervaren hoe warm het voelt is om over je werk te praten, met belangstellenden. Maar vooral ook om reacties terug te krijgen en om kunst, onze passie samen met u te beleven.

De Klinker in Winschoten is een prachtig gebouw en zeer de moeite waard om te bezoeken.We waarderen de inzet van Henriëtte Wolda om kunst te promoten enorm!

Dank u wel.

Noorderart Winschoten

Nieuw atelier Jan de Boer

In het nieuwe atelier van Jan de Boer kunnen we met het project van Noorder Art heerlijk aan het werk. Het begin is gemaakt!