Opening Expositie 80-jarige Oorlog in de Koppelkerk te Bredevoort

Op 15 maart 2019 werd in de Koppelkerk te Bredevoort de expositie over de 80-jarige oorlog op feestelijke wijze geopend. De belangstelling was groot. Prins Maurits, was in hoogst eigen persoon tot leven gewekt (Hans Piek) en verrichtte de officiële opening. Het door de vier schilders gemaakte vierluik werd daarbij onthuld. Hieronder enkele foto's.

De expositie is tot 12 mei te bezichtigen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bredevoort: Voorbereiding Noorder Art Expositie vordert.

De vier kunstenaars van Noorder Art hebben speciaal voor de expositie over de 80-jarige oorlog in Bredevoort een vierluik gemaakt. Dit vierluik wordt van een lijst en een frame voorzien. Nog even en dan is de expositie te zien in de Koppelkerk te Bredevoort.

Opening: 15 maart 2019 om 16.00 uur.

Homepage

Bredevoort

Expositie 80-jarige oorlog in de Koppelkerk te Bredevoort

Op 15 maart 2019 om 16.00 uur openen we de expositie met als thema: Bredevoort en de 80-jarige oorlog. De expositie wordt ingericht in de Koppelkerk te Bredevoort. De oorlog eindigde in 1648 met het tekenen van de vrede van Münster in de beroemde Friedenssaal in Münster.

Video kunstenaar Ewout van Roon maakt een reportage over Noorder Art voor de expositie in de Koppelkerk te Bredevoort. In een grote "kijkdoos" laat Ewout van Roon ook zijn creatie zien over de brand in het kasteel van Bredevoort.
Noorderart presenteert op de expositie een vierluik dat in gezamenlijkheid tot stand is gekomen.

De expositie wordt geopend op 15 maart om 16.00 uur.

Kunstuur

Wij hebben vier keer een kunstuur gehouden. Wij zijn de bezoekers heel dankbaar voor de belangstelling.

We hebben ervaren hoe warm het voelt is om over je werk te praten, met belangstellenden. Maar vooral ook om reacties terug te krijgen en om kunst, onze passie samen met u te beleven.

De Klinker in Winschoten is een prachtig gebouw en zeer de moeite waard om te bezoeken.We waarderen de inzet van Henriëtte Wolda om kunst te promoten enorm!

Dank u wel.

Noorderart Winschoten

Nieuw atelier Jan de Boer

In het nieuwe atelier van Jan de Boer kunnen we met het project van Noorder Art heerlijk aan het werk. Het begin is gemaakt!

Project Bredevoort in de Koppelkerk.

Bredevoort had vroeger een kasteel met wal en grachten.

Maar wat heeft Hendrickje Stoffels te maken met Bredevoort? Ze is daar geboren in het jaar 1626.
Haar vader kwam om bij de explosie van de kruittoren in januari 1647. Daarna is Hendrickje op 21 jarige leeftijd vertrokken naar Amsterdam en werd ze de levensgezellin van Rembrandt van Rijn!

Dank U wel

Dank voor de belangstelling tijdens het kunstuur in Cultuurhuis de Klinker. Ook op 2, 16 en 23 november tussen 16 en 17 uur zijn de kunstenaars van Noorder Art aanwezig.