Noorderart

Vier schilders uit het noorden

Wij zijn een groep bestaande uit vier professioneel werkzame schilders.

Alle vier zijn we in mei 2014 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen.

Al tijdens onze studie hadden we het plan om na het afstuderen als groep verder te gaan. Dit plan is nu verwezenlijkt. Op 10 november 2014 traden we onder de naam Noorder Art naar buiten.

Als groep laten we ons werk zien in bestaande galerie├źn. Daarnaast exposeren we ons werk ook in daarvoor geschikt zijnde leegstaande gebouwen zoals kerken, fabrieken en winkelpanden. Natuurlijk zal het ook voorkomen dat enkelen van onze groep individueel aan een expositie deelnemen.

Hoewel we alle vier een klassiek geschoolde achtergrond hebben, is de manier waarop we schilderen heel uiteenlopend. Niet alleen verschillen de thema’s waaraan we afzonderlijk werken, ook qua manier van werken zijn we allemaal anders: de een werkt bijvoorbeeld met een paletmes terwijl de ander meer een fijnschilder is. Ook het materiaal waarop gewerkt wordt is verschillend: op doek, op paneel en op ijzer.

Ons streven is om onze individualiteit te handhaven.
Wel werken we af en toe aan een zelfde thema. Ieder van ons benadert een bepaald onderwerp dan op een geheel eigen manier. Zo komen onze verschillende manieren van werken goed uit de verf.