Als kind tekende en schilderde ik al graag. Kunstgeschiedenis boeide me ook al vanaf mijn 9de jaar. Na de Pedagogische Academie heb ik LO tekenen en handenarbeid gehaald. Daarna een hele tijd alleen maar onderwijs gegeven. En nu ben ik aan mijn tweede leven begonnen en wil nooit meer stoppen met schilderen.

In mei 2014 ben ik afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen met als thema BOMEN.

De serie heet “Stille Getuigen” en het zijn olieverfschilderijen op paneel.

Mijn inspiratie voor deze serie haal ik uit het bos van Boswachterij Exloo. Boswachterij Exloo ligt op de Drentsche Hondsrug.
Tijdens het maken van de serie: Stille Getuigen liep ik – het liefst dagelijks – door het bos. Langs onverharde wegen en paden, langs de gletsjerkuil/Pingo-ruïne, de prinses Beatrix eik, het hunebed D30 dat 5000 jaar geleden gebouwd is door het Trechterbekervolk, langs open heide, stuifzanden, naald- en loofbomen. Elke keer genietend van de overweldigende natuur. Gefascineerd door de bijzondere vormen van de bomen, de lichtinval door de zon, de donkere schaduwzijde, de verschillen in begroeiing en ook de harmonie van het geheel.
Dan komt de oktoberstorm; verwoestend voor sommige bomen, maar wat een prachtig wortelstelsel komt er dan tevoorschijn. Het zaad heeft echter al lang voor nieuw leven gezorgd. Als ik in het bos ben, rondwandel en kijk, ervaar ik een enorme rust en stilte. Het is goed, zoals het is!
Nadat ik schetsen heb gemaakt en foto’s heb genomen, ga ik in het atelier aan de slag. Dat wat me verwonderd heeft, gebruik ik als onderwerp. Daarbij werk ik altijd in enkele lagen. Het werkelijke beeld, dat wat ieder in de natuur kan zien, verandert door mijn fantasie in deze schilderijen.

Inmiddels ben ik ook bezig met andere natuurthema’s:

  • Hemelse luchten
  • De Diepte in
  • Winter in Norway

Meer werken zien: www.minekegravers.nl