Afsluiting van een geweldige expositie.

De Tachtigjarige Oorlog komt nu echt tot leven in de Koppelkerk! Alle re-enactors uit Duitsland, Engeland en Bredevoort van het Piekenpoetsweekend brengen een bezoek aan onze expositie: Bredevoort & de Tachtigjarige Oorlog.
Wat een geweldige afsluiting van dit avontuur van Noorder Art in Bredevoort. Dit hadden we niet willen missen!

 
 
 
 
 
 
 

Laatste weekend

Laatste weekend expositie van Noorder Art: Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog,

met een prachtige afsluiting”: het Piekenpoetsweekend van 10 t/m 12 mei.

Ons gezamenlijke project blijft in de Koppelkerk!  Dat vinden we prachtig!

We bedanken directeur Sylvia Heijen en haar medewerkers van harte.

80 jarige oorlog, Bredevoort Vierluik, 2019, olieverf/doek, 200×200 cm

De Troubadour

Speciaal voor de expositie Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog maakte troubadour en verteller Gery Groot Zwaaftink en zijn vrouw Petra Anne een voorstelling: Vestingstad Bredevoort in het nauw!

Hij neemt ook middeleeuwse muzikanten mee van De Blauwe Schuyt en diverse re-enactors van Compagnie Onversaegt Bredevoort. De helft van Noorder Art en videokunstenaar Ewout van Roon waren bij de voorstelling aanwezig.

Er is veel te beleven in Bredevoort!!

Soldatenpotje

Hoe mooi is dit!! Een soldatenpotje gegeten bij Bertram in het teken van Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog. Naar aanleiding van de expositie van Noorder Art in de Koppelkerk. Bertram is een eet- en drinkgelegenheid in een oude herbergachtige stijl. Opgericht in 1994 in een voormalig stadsboerderij uit 1704.

 
 
 

Ontdekkingen in Bredevoort

Ontdekkingen in Bredevoort! Geweldige lezing van Hans Piek in de Koppelkerk met o.a. de onthulling van de plaats van het Ambthuis voor de Kruittorenramp in 1646. Prachtige namen van de zes bastions: o.a. Treurniet, Onversaegt, Vreesniet. Meer info? Kom naar de Koppelkerk!

Videokunstenaar Ewout van Roon in Koppelkerk te Bredevoort.

Videokunstenaar Ewout van Roon heeft voor de expositie van Noorder Art in de Koppelkerk een video gemaakt over het gezamenlijke project “het vierluik van Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog”. In de kijkdoos is het kasteelproject van Ewout van Roon en Mineke Gravers te zien. De Duitse ondertiteling maakt het werk compleet. Prachtig gedaan Ewout! Alles is te zien in de Koppelkerk te Bredevoort tot 12 mei 2019.

Ewwout van Roon
 
 
 
 
 

Opening Expositie 80-jarige Oorlog in de Koppelkerk te Bredevoort

Op 15 maart 2019 werd in de Koppelkerk te Bredevoort de expositie over de 80-jarige oorlog op feestelijke wijze geopend. De belangstelling was groot. Prins Maurits, was in hoogst eigen persoon tot leven gewekt (Hans Piek) en verrichtte de officiële opening. Het door de vier schilders gemaakte vierluik werd daarbij onthuld. Hieronder enkele foto's.

De expositie is tot 12 mei te bezichtigen.